Закон і Бізнес


Загублені листи


№31 (1485) 01.08—07.08.2020
2948

Представників державного обвинувачення викликали на слухання за допомогою електронної пошти. І, хоча «електронка» повідомила, що запрошення читали, отримувач заявив, що жодних листів не бачив.


Констанція Бенца з Ужгородського міськрайонного суду отримала клопотання про скасування арешту майна, яке подав адвокат. Однак розглянути письмове звернення вона не могла, бо прокурор не відвідував призначених засідань, хоча йому на електронну адресу постійно надсилали запрошення. Більше того, суд отримував повідомлення, що адресат прочитав листа.

Урешті-решт прокурор заявив К.Бенца відвід, пояснивши це тим, що його не викликають на слухання. А це, на його думку, може свідчити про упередженість законниці.

Служителька Феміди своєю чергою звернулася до Вищої ради правосуддя (№3519/0/6-20), адже така поведінка сторони процесу, на її думку, свідчить, що прокурор хоче вплинути на її рішення в позапроцесуальний спосіб. А це посягання на незалежність і тиск на правосуддя.

К.Бенца запевнила Раду, що дії представника держобвинувачення можна розцінювати як психологічний тиск, а також грубе порушення професійної етики. Крім того, жінка поскаржилася до Офісу Генерального прокурора.