Закон і Бізнес


Молоді батьки самі збиратимуть «пакунок малюка»


29.07.2020 18:24
2438

Породіллям замість «пакунку малюка» надаватимуть цільову грошову компенсаційну виплату.


Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Зазначається, що з 1 вересня розпочнеться реалізація пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2021 роках».

Цей проект передбачає запровадження цільової грошової компенсаційної виплати замість натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі 5 тис.грн.

Громадянам, у яких народилась дитина відкриють рахунок в АТ «КБ «ПриватБанк» із спеціальним режимом використання та видадуть їм спеціальну соціальну картку. Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль.

До реалізації  проекту на договірних засадах залучать заклади роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальної карткою.

Закон і Бізнес