Закон і Бізнес


Реструктуризація кредитів: дію спрощених правил оцінки кредитного ризику подовжено


27.07.2020 10:41
2874

Подовжено дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів позичальникам, економічні проблеми яких зумовлені пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.


Про це повідомив Національний банк України, передає «Закон і Бізнес».

Дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів таким позичальникам продовжено до 30 листопада.

Також з групової оцінки кредитного ризику не будуть вилучатися кредити, умовами реструктуризації за якими передбачено здійснення платежів з періодичністю рідшою, ніж або в обсязі меншому, ніж передбачені вимогами Положення №351.

Крім того, для неперервності кредитної підтримки державного сектору передбачено право банків під час оцінки кредитного ризику за кредитами, наданими органам державної влади та органам місцевого самоврядування (боржники – бюджетні установи), не брати до уваги інформацію щодо стану виконання ними дохідної частини бюджету у 2020 році.

Зазначені зміни передбачені Постановою Правління НБУ від 24 липня 2020 року № 105 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 26 березня 2020 року № 39».

Постанова набрала чинності з 25 липня 2020 року.  

Закон і Бізнес