Закон і Бізнес


Небезпечні справи


Представники прокуратури намагалися вручити головуючому повідомлення про підозру.

№30 (1484) 25.07—31.07.2020
4402

Феміда підозрює представників державного обвинувачення в співпраці з активістами, які галасують під залою засідань. Як інакше пояснити те, що судова охорона не втихомирила порушників спокою, а одному з колегії під час шуму спробували вручити повідомлення про підозру?


Колегія Городищенського районного суду розглядає справу про викрадення людей, організоване групою, яке мало тяжкі наслідки. Обвинувачення в цій справі підтримують як представники місцевої прокуратури, так і Офіс Генерального прокурора.

Свого часу ОГП вже пробував позбутися колегії суддів, яка слухає справу, заявивши їй відвід, однак дістала відмову. Прокуратура натомість завела на головуючого суддю справу.

У середині липня суд обирав стосовно обвинувачених запобіжний захід, який став причиною того, що колегія звернулася до Вищої ради правосуддя з повідомленням про тиск. Яке рішення вони прийняли, судді не зазначають, але воно викликало обурення в натовпу, що зібрався під будівлею установи. Молодики штовхалися, галасували, не пускали служителів Феміди пройти на другий поверх, а представники прокуратури намагалися вручити головуючому повідомлення про підозру, про що той довідався зі ЗМІ, які висвітлювали інцидент.

Законники дійшли висновку, що хлопці, які шуміли, співпрацювали з ОГП, а повідомлення про підозру вважають тиском на правосуддя. Вершителі правосуддя просять захистити їхню незалежність. Найбільше їх роздратувало, що галас здійняли в присутності судової охорони, а та ніяк цьому не зарадила. Колегія просить захистити ї авторитет та вберегти від подібних інцидентів у майбутньому.

Попри те що в організації акції протесту судді підозрюють прокурорів, вони також звернулися до Генерального прокурора.