Закон і Бізнес


Погроза знущанням


№30 (1484) 25.07—31.07.2020
4125

Громадянку застукали п’яною за кермом, позбавили прав на рік і стягнули штраф. Однак, як зазвичай буває з нетверезими людьми, їм співчувають. Жінка викликала співчуття в адвоката.


Він так перейнявся долею підзахисної, що не лише подав апеляційну скаргу, а й пригрозив доповідачеві — Людмилі Кепкал із Київського апеляційного суду.

Варто їй було отримати справу, як захисник надіслав клопотання з погрозами. Пообіцяв, що, якщо його апеляційну скаргу не задовольнять, він звернеться до Вищої ради правосуддя, а члени ВРП познущаються з Л.Кепкал так само, як свого часу познущалися з нього.

Проте служителька Феміди не стала чекати, доки правник побіжить скаржитися на неї до дисциплінарного органу, і написала першою (№3405/0/6-20). Вона запевняє, що чоловік на неї систематично тиснув з моменту розгляду скарги. Робив це під час засідань, погрожуючи дисциплінарною відповідальністю.

Така настирливість із метою повернути підзахисній права водія, на думку Л.Кепкал, варта уваги Генерального прокурора. Тож вона поскаржилася ще і йому.