Закон і Бізнес


Поля для зелені


№30 (1484) 25.07—31.07.2020
3173

Парижани хочуть бачити Єлисейські поля зеленішими, з обмеженням доступу для особистих автомобілів, з великою кількістю лавок, туалетів і питних фонтанчиків.


Такі результати опитування, яке провів комітет Єлисейських полів спільно з цивільною платформою Make.org. Жителі хочуть, щоб на знаменитій вулиці з’явилося більше дерев у відкритому ґрунті, а не в «гранітних боксах». А ось ідея перетворення вулиці в парк не дістала підтримки — зелені має бути в міру, вважають парижани.

Ще одна ідея, що сподобалася парижанам, — створення прогулянкової зони для пішоходів від саду Тюїльрі до Тріумфальної арки. У цій зоні парижани хочуть обмежити рух особистого транспорту і зробити цей маршрут доступним для людей з інвалідністю.

Організатори опитування, в якому взяли участь понад 96 тис. осіб, отримали більш як 2000 пропозицій. Їх передадуть мерові Парижа Анн Ідальго.

Реорганізацію Єлисейських полів планують почати вже наступного року. Озеленення Парижа — це важлива частина підготовки міста до майбутніх Олімпійських ігор 2024 року. Так, до кінця 2020-го в центрі міста з’являться 4 «міські ліси», де будуть рости характерні для Франції дерева, наприклад сосни і берези.