Закон і Бізнес


Суддівська спільнота висловила свою позицію щодо Антикорупційної стратегії


24.07.2020 11:45
3097

Проект Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки розроблений всупереч імперативним приписам законодавства та Конституційним нормам.


Такого висновку дійшли збори суддів Херсонського міського суду Херсонської області за результатами обговорення проекту стратегії, передає «ЗіБ» з посиланням на ВРП.

На думку суддів Великоолександрівського районного суду Херсонської області, проект Антикорупційної стратегії не відповідає вимогам нормотворчої техніки, містить суперечливі твердження та не має конкретного механізму реалізації.

Судді Скадовського районного суду вказали на те, що проєкт Антикорупційної стратегії спрямований на руйнацію судової системи, суперечить Конституції України та виходить за межі повноважень НАЗК.

Окрім того, попередню позицію ВРП щодо проекту стратегії повністю підтримали Бериславський районний суд Херсонської області, Голопристанський районний суд Херсонської області, Горностаївський районний суд Херсонської області, Каланчацький районний суд Херсонської області, Нововоронцовський районний суд Херсонської області, Нижньосірогозький районний суд Херсонської області.

Також висловили свою думку щодо Антикорупційної стратегії РСУ, АРССУ та судді господарських судів України.

Закон і Бізнес