Закон і Бізнес


У МОЗ назвали необхідні кроки для розвитку трансплантації


20.07.2020 15:44
2200

Для розвитку сфери трансплантації в Україні необхідно забезпечити лікарні спеціальним медичним обладнанням, підготувати хірургів, а також створити центри трасплант-коордінації.


Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу 20 липня, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили у МОЗ, розвиток сфери трансплантації в Україні є одним із пріоритетів діяльності Міністерства.

У Міністерстві був створений відповідний підрозділ, що займається питаннями трансплантації, а також розширена кількість закладів, де проводять пересадку органів.

За словами очільника відомства, на сьогодні в Україні працює 19 лікарень, які можуть робити органну трансплантацію і 6 – які можуть робити трансплантацію кісткового мозку.

Як зазначив міністр, на фінансування трансплантації передбачено 112 млн грн. У Міністерстві надіються, що цих коштів вистачить до кінця року.

Однак,  для розвитку цієї галузі потрібно ще вирішити ряд питань. Зокрема, відсутність відповідного обладнання у лікарнях, нерозвиненість донорського етапу, необхідність розвитку системи центрів трансплант-координації, а також підготовка хірургів.

У МОЗ запевнили, що вони працюють над тим, щоб усі українці, які потребують пересадки органів, змогли отримати її в Україні, а не за кордоном.

Закон і Бізнес