Закон і Бізнес


ВС закликали надати правові висновки щодо підготовчого судового засідання


20.07.2020 15:06
4827

Національна асоціація адвокатів України звернулася до Верховного Суду стосовно проблематики різного застосування положень КПК щодо підготовчого судового засідання.


Про це йдеться у листі голови Робочої групи НААУ з напрацювання пропозицій по подоланню неефективності в діяльності ВС Олександра Готіна до голови Верховного Суду Валентини Данішевської, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в НААУ, О. Готін просить «забезпечити підготовку і надання Верховним Судом правових висновків щодо застосування ч. 2, ч. З ст. 303, ст. ст. 314- 317 Глави 27 «Підготовче провадження», а також застосування інших норм і положень Кримінального процесуального кодексу України, які в своїй єдності встановлюють правила і процедури проведення підготовчого судового засідання». У своєму зверненні голова робочої групи НААУ уточнює, що ідеться про необхідність прийняття й офіційного опублікування правових висновків чи то в виді постанови, узагальнення або роз’яснення Пленуму Верховного Суду; або в вигляді узагальнення судової практики чи роз’яснення Касаційного кримінального суду, або хоча б у форматі інформаційного листа даного касаційного суду.

«У разі наявності організаційних, методичних або інших ускладнень у Верховного Суду з невідкладним розробленням проекту правових висновків, адвокатська спільнота готова долучитися до процесу підготовки відповідного проекту. Аби тільки правниче середовище в стислі строки змогло отримати від Верховного Суду давно затребуване рішення актуальної правової проблеми», — ідеться у листі до голови ВС.

Закон і Бізнес