Закон і Бізнес


У НАЗК розкритикували проект про ріелторську діяльність


20.07.2020 15:31
2629

Законопроект від 09.06.2020 №3618 «Про ріелтерську діяльність в Україні» отримав негативний висновок за результатами антикорупційної експертизи Національного агентства питань запобігання корупції.


Про це повідомила голова громадської ради при Національному агентстві з попередження корупції Катерина Бутко, передає «Закон і Бізнес».

Відповідно до наданих повноважень НАЗК має обов’язок проводити антикорупційну експертизу законопроектів, зокрема, і проекту №3618.

«З першого червня 2020 року вищезазначена законодавча ініціатива перебуває на експертизі в НАЗК. Висновок щодо проекту цілком негативний, ми вважаємо, що він потребує доопрацювання та не готовий до першого читання», — повідомила Бутко.

Як повідомлялося, на початку червня до парламенту було внесено законопроект «Про ріелтерську діяльність в Україні». За твердженнями експертів, законодавча ініціатива містить норми, які суперечать Конституції. Крім того, прийняття такого акта створить передумови для появи в Україні непідконтрольної державі організації, яка матиме доступ до персональних даних усіх громадян. Комітет з питань економічного розвитку на засіданні 26 червня 2020 року рекомендував цей проект для розгляду в першому читанні.

Докладніше про законопроект «Про рієлтерську діяльність в Україні» і реакцію на нього експертів і громадськості читайте тут.

Закон і Бізнес