Закон і Бізнес


РСУ направить судам оновленні правила поведінки працівників суду


16.07.2020 16:57
3789

В Раді суддів України вирішили розіслати в апеляційні суди оновлену версію правил поведінки працівників апаратів судів, щоб почути їхню думку, а, можливо, пропозиції чи зауваження.


Як повідомили «ЗіБ» в РСУ, під час засідання члени робочої групи обговорили пропозиції та погодили оновлений текст правила поведінки працівників апаратів судів.

Зазначається, що нові правила, над якими зараз працюють у Раді, є базовими для працівників суду.

Учасники засідання підтримали пропозицію керівника робочої групи Єгора Краснова й вирішили надіслати оновлений та узгоджений проект в апеляційні суди для того, щоб почути думку, так би мовити, «користувачів» і отримати зворотній зв’язок.

В РСУ сподіваються, що вже у вересні зможуть затвердити нові правила.

«Зараз діють правила, затверджені рішенням РСУ від 6.02.2009. Відповідно, зі змінами, які відбулися у законодавстві, цілий ряд завдань, функцій і навіть статус працівників апарату суду зазнали змін, що позначилося загалом на організації роботи у судах. Тому нам вкрай необхідно встановити нові стандарти поведінки працівників суду задля підтримання авторитету та підвищення довіри суспільства до суду», — зазначив Є.Краснов.

Закон і Бізнес