Закон і Бізнес


Телефонних терористів позбавлятимуть майна

Кабмін підтримав проект закону


16.07.2020 13:46
13687

Відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян може бути посилена шляхом встановлення конфіскації майна, як обов’язкового додаткового покарання для телефонних терористів.


Відповідний проект Закону, розроблений МВС, підтримав на своєму засіданні Кабінет Міністрів України, передає видання «Закон і Бізнес».

Зазначалося, що кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності набула загрозливого масштабу.

«У 2019 році слідчими Нацполіції розпочато досудове розслідування 2000 кримінальних проваджень. Правоохоронці вимушені реагувати на кожне таке повідомлення, задіюючи значну кількість спеціальної техніки та особового складу», — зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, повідомлення носять комплексний характер, коли одночасно повідомляється про замінування одразу десятків об’єктів.

Законопроект передбачає посилення кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років з конфіскацією майна, якщо об’єктами неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я та освіти.

Зараз завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Закон і Бізнес