Закон і Бізнес


Стратегія ризику


№29 (1483) 18.07—24.07.2020
3014

Головою комітету Національної асоціації адвокатів України з питань банкрутства призначено адвоката Олександра Донченка. Ризики та стабільність, пов’язані із банкрутством, опинились у руках експерта у сфері реформи правосуддя.


Сьогодні банкрутство перетворилося на ризик, який необхідно враховувати у звичайній господарській діяльності. Фактично інститут банкрутства в проекції на його судову складову покликаний забезпечити збереження стабільності господарського/цивільного обігу. На думку О.Донченка, специфіка захисту адвокатами прав боржника або кредитора при розгляді справ про банкрутство полягає в тому, що метою розгляду справи судом є не вирішення спору, а врегулювання конфлікту, що виник через нездатність учасника економічного обігу розрахуватися з кредиторами.

«Буду докладати зусиль, аби діяльність комітету НААУ з питань банкрутства мала істотний вплив на структуру і механізми функціонування національної системи банкрутства», — зазначив О.Донченко.

О.Донченко спеціалізується на конкурсному праві, структуруванні бізнес-процесів та захисті прав клієнтів у кримінальних провадженнях економічного спрямування, співпрацює із проектом ЄС «Право-Justice». Наразі працює на посаді виконавчого директора Національної асоціації арбітражних керуючих.