Закон і Бізнес


Депортація онлайн


№29 (1483) 18.07—24.07.2020
3358

Іноземні студенти, котрі навчаються в США, повинні будуть добровільно покинути країну, якщо в осінньому семестрі їх навчання проходитиме тільки в онлайн-формі.


Нові правила торкнуться всіх, хто перебуває в країні за візами F-1 і M-1. Перший тип видається студентам для навчання, другий — для проходження професійних курсів, наприклад підвищення кваліфікації.

У повідомленні агентства з митних та імміграційних питань говориться: якщо університет в осінньому семестрі повністю переходить на онлайн-навчання, студенти мають зробити якісь кроки, якщо хочуть залишитися у Сполучених Штатах. Наприклад, доведеться перевестися на цей семестр в інші вузи, де навчання проходить очно. Невиконання вимог може призвести до депортації.

Причому обмеження поширюються саме на ті університети, які спочатку набирали студентів на очне навчання, але через епідемію вимушено перешли в онлайн.

Правда, два найбільші університети США — Гарвард і Массачусетський технологічний інститут — подали позови та просять суд накласти заборону на застосування директиви.