Закон і Бізнес


Покарання за публічність


№29 (1483) 18.07—24.07.2020
2896

Проти адвокатів, які представляють протилежні сторони у справі стосовно актора Михайла Єфремова, порушили дисциплінарне провадження через їх публічну активність.


Раніше Федеральна палата адвокатів з явною незадоволеністю поставилася до публічних виступів юристів. У заяві ФПА мовилося, що вони «публічно повідомляють відомості, що становлять предмет адвокатської таємниці», а також «висловлюють думки, явно несумісні із суттю адвокатської професії».

Наприклад, правник, який представляє інтереси потерпілої сторони, заявив, що відмовився захищати М.Єфремова, оскільки знає, як виграти цю справу. А захисник актора стверджував у інтерв’ю, що від його клієнта вимагають «космічні суми» як компенсацію.

Адвокатів і раніше звинувачували в тому, що вони відверто використовують причетність до гучного провадження для самореклами. Проте обидва продовжили коментувати справу на різних ток-шоу.

Як відомо, місяць тому джип М.Єфремова вилетів на зустрічну смугу та врізався в «Ладу», водій якої помер від травм і втрати крові. Медичне освідування показало 2,1 проміле алкоголю в крові актора. Також в аналізах виявлені сліди наркотичних речовин.