Закон і Бізнес


Штраф за порушення карантину: юросіб карають частіше


09.07.2020 11:19
2815

Поліція працює на запобігання порушень карантинних обмежень, пов'язаних з COVID-19 (коронавирус) — акцент ставлять на дотримання всіх приписів керівниками підприємств і організацій.


Про це в інтерв'ю «Інтерфаксу-Україна» розповів голова Національної поліції Ігор Клименко, передає видання «Закон і Бізнес».

«Поліцейські в більшості випадків працюють на превенцію і оформлення адмінпротоколів стосовно не фізичних, а юридичних осіб — керівників різного роду підприємств і установ», - повідомив Клименко.

За його словами, патрульна поліція на трасах перевіряє пасажироперевізників, мобільні групи працюють на ринках і біля магазинів. В мобільні групи входять представники місцевих органів влади, які уповноважені складати протоколи. Щодня, за словами Клименка, працює близько 600 мобільних груп.

«У нас є повноваження зайти в нічний клуб і, якщо там на танцполі знаходиться 50 осіб без масок, ми, звичайно, повинні скласти протокол на посадових осіб цього клубу, а людям запропонувати вдягти маски і дотримуватися карантинних заходів. І тільки якщо вони відмовляються, то ми під відеозапис документуємо це адмінарушення», — навів приклад Клименко.

«Головне завдання — не оштрафувати, а домогтися того, щоб керівники підприємств і закладів самі дотримувалися карантинних заходів і вимагали цього від своїх відвідувачів», — роз'яснив глава Нацполіції.

Закон і Бізнес