Закон і Бізнес


Адвокатам нададуть швидкий доступ до підсистеми «Електронний суд»


08.07.2020 15:49
9961

Незабаром у тестовому режимі буде запущено процедуру реєстрації адвоката у підсистемі «Електронний суд» через особистий кабінет адвоката в ЄРАУ.


Про це під час зустрічі домовились представники НААУ та Державної судової адміністрації України, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в НААУ, було вирішено запустити у тестовому режимі процедуру реєстрації адвоката у підсистемі «Електронний суд» з подальшим підтвердженням повноважень та дієздатності адвоката через ЄРАУ на дату здійснення такої реєстрації. Адвокати, які не зареєстровані у ЄРАУ, не зможуть пройти відповідну авторизацію у підсистемі. Для цього сторони підпишуть договір з детальним протоколом обміну даними, щоб забезпечити наявність дійсно захищеного каналу зв’язку. У подальшому це сприяє технічному сприйняттю особистого кабінету адвоката його офіційною електронною адресою у розумінні процесуального законодавства.

Наступним кроком планується створення вкладки «Електронний суд» у ЄРАУ, через яку у майбутньому у адвоката буде можливість входу до підсистеми «Електронний суд» із автоматичною авторизацією адвоката у цій підсистемі із використанням ЕЦП та підтвердженням його повноважень у відповідних справах. Головною перевагою є забезпечення надійності та 100% підтвердження у особи статусу та дієздатності адвоката через ЄРАУ.

Також, під час зустрічі було обговорено розробку навчальних матеріалів для адвокатів з питань реєстрації та використання підсистеми «Електронний суд».

Закон і Бізнес