Закон і Бізнес


В МВС планують отримати прямий доступ до приватних камер спостереження


08.07.2020 14:28
2802

Громадським закладам запропонували надати доступ поліції до відеокамер спостереження, що пришвидшить реакцію правоохоронців на будь-який злочин.


Як повідомили «ЗіБ» в МВС, торговельні центри у великих містах є місцями кримінальних правопорушень — від кишенькових крадіжок до незаконного заволодіння транспортними засобами. Тому в Міністерстві пропонують громадським закладам, комунальним підприємствам співпрацювати з поліцією, підключити свої камери до системи «Безпечне місто».

В МВС повідомили, що найбільший торгівельний центр Києва вже надав доступ поліції до 50-ти відеокамер спостереження, які знаходяться на парковці та всередині закладу.

Якщо надійде сигнал на лінію «102», поліції не потрібно буде витрачати час, аби взяти записи з відеокамер спостереження. Інформація автоматично надходитиме на головний пульт ГУНП м. Києва, і правоохоронці матимуть змогу одразу передивитися записи.

Також зазначається, що завдяки записам міських камер правоохоронці швидше розшукують автомобілі, зниклих людей та злочинців.

Крім того, в Міністерстві повідомляють, що вже розробляється законопроект, яким пропонується встановити відповідальність за незаконне використання інформації, зібраної з відеокамер спостереження в громадських закладах. Зазначається, що такі дані повинні використовуватися лише правоохоронними органами в безпекових цілях.

Закон і Бізнес