Закон і Бізнес


Резерв заради резерву


№28 (1482) 11.07—17.07.2020
2967

Кадровий голод, на який останнім часом нарікає глава держави, спробують утамувати за допомогою створення спеціального кадрового резерву. Точніше — упорядкування його електронної версії.


Проект «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву» (№3491) парламент ухвалив на позачерговому засіданні. До проблеми підійшли традиційно: глобально і диджиталізовано.

Тепер на Єдиному порталі вакансій державної служби має бути створений така сама єдина база кандидатів на вільні місця. До неї вноситимуть усіх, хто брав участь у конкурсах на державні посади, пройшов усі етапи оцінювання, але не отримав роботи. Причому — навіть без їхньої згоди, що, як зазначили експерти, суперечить закону «Про захист персональних даних».

Далі система буде автоматично шукати охочих та пропонувати їм наявні вакансії, аби вони могли взяти участь у нових конкурсах. Проте це не означає, що до уваги братимуться раніше набрані бали, як передбачалося первинною редакцією проекту, тобто змагатися за нову посаду доведеться з нуля.

Є й часові обмеження — після участі в попередньому конкурсі кандидат обліковуватиметься в базі лише рік. Оскільки раніше набрані бали все одно не братимуться до уваги, цей пункт виглядає нелогічним.

Власне, якихось зручностей чи привілеїв для осіб, яких унесуть до резерву, закон не передбачає. Більше того, будь-який державний орган, включно з прокуратурою та органами слідства, зможе отримати всю інформацію про претендента, що міститься в такій базі, лише на свій запит. Щоправда, порядок користування базою ще має затвердити Уряд.