Закон і Бізнес


Алгоритм роботи з ризиковими операціями презентували в Держмитслужбі


07.07.2020 14:39
3047

При перевірці достовірності митної декларації Моніторинговий центр Державної митної служби виявляє ризикові операції. Їх ставлять на контроль та проводять поглиблену перевірку. Загалом таких декларацій виявляється 0,5% від загальної кількості.


Перші результати діяльності таргетингової та моніторингової груп Моніторингового центру Держмитслужби, що здійснює моніторинг ризикових зовнішньоекономічних операцій, презентувало Міністерство фінансів, передає видання «Закон і Бізнес». 

«У фокусі уваги таргетинг-групи - всі митні декларації, які опрацьовуються цілодобово. Їхній оперативний аналіз дозволяє звернути увагу митників на окремі ризикові операції. Виявлені за результатами моніторингу ризикові операції ставляться на контроль. По них  здійснюється поглиблена перевірка документів та/або товарів»,  — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що аналітики таргетинг-групи  у середньому за день оформлюють близько 6 тисяч декларацій. За критеріями відбору, які застосовують співробітники цієї групи, в аналіз потрапляє близько 300 декларацій, із них приблизно кожну десяту  ставлять на контроль. Це 0,5% від загальної кількості декларацій.

«Завдяки роботі Моніторингового центру щодня додатково направляється до державного бюджету не менше мільйона гривень», — заявили у Мінфіні.

Відомство анонсувало розширення напрямків діяльності Моніторингового центру: буде відслідковуватись не лише достовірність декларування та повнота оподаткування товарів, а й інші напрямки митної справи, у тому числі, порушення під час транзитного переміщення товарів.

Напомним, таргетинг-центр заработал в Государственной налоговой службе в конце мая. 

Закон і Бізнес