Закон і Бізнес


Комісія з питань вищого корпусу дала висновок щодо листа ДСАУ


06.07.2020 17:36
4323

Голова Державної судової адміністрації надіслав лист працівникам судів з проханням припинити критикувати роботу ДСАУ. За це проти очільника ДСАУ відкрили дисциплінарну справу за скаргою нардепа. Утім Комісія не знайшла у його діях ознак дисциплінарного проступку.


Як повідомили «ЗіБ» у ВРП, у зверненні народний депутат, зазначив, що прохання Зеновія Холоднюка припинити критикувати роботу адміністрації може свідчити про порушення прав працівників апаратів судів на вільне волевиявлення і висловлення особистої думки.

Комісія з питань вищого корпусу державної служби встановила, що лист голови ДСАУ стосувався посилення контролю за використанням робочого часу, недопустимості використання його для переписки в соціальних мережах, в тому числі щодо діяльності ДСА України, і не містить заборони працівникам судів на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Лист З.Холоднюка  не є нормативно-правовим актом та не містить обов’язкових вказівок або наказів до виконання, а містить позицію щодо заходів, спрямованих на врегулювання ситуації в судах, що склалася у зв’язку з пандемією.

Таким чином, розглянувши матеріали справи, Комісія ухвалила висновок про відсутність у діях голови ДСАУ складу дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Також Комісія розглянула дисциплінарне провадження стосовно З.Холоднюка за іншим депутатським зверненням народного депутата, у якому він зазначив, що громадяни Ляшенко Ю.Ю. та Кедик А.В. звернулися до нього та порушили питання підтримки їх петиції про ліквідацію ДСА України.

Так, Комісія ухвалила внести Вищій раді правосуддя пропозицію закрити дисциплінарне провадження за вказаним депутатським зверненням у зв’язку з тим, що у ньому відсутні відомості про ознаки дисциплінарного проступку голови ДСА України, а також посилання на фактичні дані щодо дисциплінарного проступку.

Закон і Бізнес