Закон і Бізнес


15,2 тис. майбутніх юристів пройшли ЄФВВ


06.07.2020 12:55
2980

Єдине фахове вступне випробування пройшли 15 220 вступників, які цього року складають ЗНО в магістратуру для вступу на правничі спеціальності. Це 87% від загальної кількості зареєстрованих на іспит учасників.


Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України, передає «Закон і Бізнес».  

На виконання ЄФВВ було відведено 200 хвилин. Робота складалась із двох блоків: тесту загальних навчальних правничих компетентностей (ТЗНПК) і тесту з восьми базових правничих дисциплін (Право). Блок «ТЗНПК» містив 30 завдань, на їх виконання було відведено 75 хвилин, блок «Право» – 100 завдань, на які було відведено 125 хвилин відповідно.

Офіційні відповіді на завдання тесту ЄФВВ з права МОН опублікує 6 липня. Результати основної сесії ЄФВВ розмістять в особистих кабінетах учасників ЄФВВ/ЄВІ не пізніше 14 календарних днів із дня проведення тесту.

Особи, які не змогли взяти участь в основній сесії єдиного вступного іспиту, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 3 календарних днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Брати участь у додатковій сесії можуть вступники, які:

брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але стосовно них допущено порушення процедури проведення вступних випробувань, яке вплинуло на об’єктивність встановлення його результатів, що підтверджено відповідним рішенням регламентної комісії;

брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але не змогли завершити виконання завдань вступних випробувань у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням інших обставин у пункті тестування, що підтверджено відповідними рішеннями регламентних комісій;

не змогли взяти участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ через причини, які не залежали від їхніх дій та волі та на які вони не могли вплинути.

Рішення про допуск вступника до участі в додатковій сесії ухвалюється регламентною комісією.

Закон і Бізнес