Закон і Бізнес


Ряди безоплатних адвокатів поповнили 799 юристів


06.07.2020 12:49
3061

За результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, до системи БПД відібрано 799 спеціалістів.


Як повідомили «ЗіБ» у Мін’юсті,  на сьогодні у Реєстрі адвокатів, які надають безоплатну БПД, загалом 7 553 адвокати.

Конкурс проходив у два етапи з 20 січня по 23 червня 2020 року, а обов’язковою умовою участі адвокатів у конкурсі стало проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

Для участі у конкурсі зареєструвалися 1009 адвокатів, а дистанційний курс успішно пройшли 916 осіб.

Перший етап конкурсу пройшов без персональної участі адвокатів. Конкурсні комісії розглянули документи адвокатів та оцінили за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до них дисциплінарних стягнень, а також результати проходження дистанційного курсу.

Другий етап конкурсу проходив з 9 по 12 червня із дотриманням карантинних обмежень. Він передбачав індивідуальні співбесіди адвокатів з конкурсною комісією. Ключовим при оцінюванні готовності адвокатів до надання безоплатної правової допомоги стала їхня мотивація, а також емоційна врівноваженість, комунікабельність та вміння представити приклади надання правової допомоги.

За підсумками проходження дистанційного курсу, індивідуальних співбесід із конкурсними комісіями в регіонах та з урахуванням наданих оригіналів документів 799 адвокатів включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Закон і Бізнес