Закон і Бізнес


НАЗК оголосило про початок перевірки держслужбовців


06.07.2020 15:41
2541

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочинає моніторинг способу життя державних службовців. Планують виявляти чиновників, які мають люксові автомобілі, маєтки, отримують коштовні подарунки і при цьому декларують невеликі статки.


Про це повідомляє НАЗК, передає «Закон і Бізнес».

Під час моніторингу  НАЗК, зокрема, перевірятиме чи користуються чиновники об’єктами, які не вказані в декларації, купують нерухоме та рухоме майно, вартість якого перевищує задекларовані активи. Також перевірятимуть інформацію про отримані подарунки.  

«Випадки, коли чиновник, який заробляє 10 тисяч, їздить на «Мерседесі», тепер фіксуватимуть не тільки журналістські розслідування. Їх будуть встановлювати та опрацьовувати на рівні держави», - йдеться в повідомленні НАЗК.

Зазначається, що моніторинг здійснюватиметься на підставі журналістських розслідувань, інших повідомлень у медіа, інформації від громадян, організацій та з інших відкритих джерел. Про виявлені корупційні порушення НАЗК повідомлятиме в правоохоронні органи та іншим уповноваженим суб’єктам.

Закон і Бізнес