Закон і Бізнес


Кандидатів на держслужбу запрошуватимуть по-новому


06.07.2020 11:37
4797

В Україні створять базу кандидатів на посади державної служби. Інформаційна система міститиме відомості про претендентів, які успішно пройшли всі етапи оцінювання під час конкурсного відбору.


Це передбачено Законом «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву» (законопроект №3491), передає «Закон і Бізнес». 

Закон запроваджує інститут кандидатського резерву на державній службі. Це передбачає створення бази кандидатського резерву. До неї внесуть відомості про кандидатів, які відповідають визначеним вимогам до професійної компетентності осіб та успішно пройшли всі етапи оцінювання під час конкурсного відбору, а також результати проведення оцінювання професійних компетентностей таких кандидатів. Крім того в базу вноситимуть  інформацію про оголошені конкурси на посади державної служби. 

Згідно із Законом, кандидат, інформація про якого міститься в базі  кандидатського резерву, через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби автоматично запрошується до участі у конкурсах на інші посади державної служби, якщо його професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад.

Закон і Бізнес