Закон і Бізнес


Законопроект про публічні електронні реєстри підготовлено до другого читання


03.07.2020 14:42
3940

Проект закону від 10.09.2019 № 2110 «Про публічні електронні реєстри» рекомендовано до прийняття у другому читанні і в цілому як Закон.


Відповідне рішення ухвалив на своєму засіданні Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації, передає «Закон і Бізнес».

В процесі підготовки до другого читання проекту №2110 було  врахувало 123 правки зі 124 поданих.  В разі ухвалення, він стане базовим нормативним актом у сфері взаємодії всіх державних реєстрів.

Відповідно до документу, систему публічних електронних реєстрів становитимуть: базові державні реєстри (Єдиний державний демографічний реєстр, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Державний земельний кадастр); інші державні реєстри; комунальні реєстри; визначені законом реєстри саморегулівних організацій; Реєстр реєстрів.

Як пояснюють автори законодавчої ініціативи, прийняття закону дасть можливість утворити єдину систему публічних електронних реєстрів, визначити уніфіковану інституціональну структуру функціонування публічних електронних реєстрів та єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Нагадаємо,  31 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроект №2110 в першому читанні. 

Закон і Бізнес