Закон і Бізнес


Поклажа нон ґрата


№27 (1481) 04.07—10.07.2020
3184

Пасажири, що вирушають до Італії, зможуть брати на борт лише ті сумки або рюкзаки, які можна розмістити під сидінням. Інше доведеться здавати в багаж.


Нові правила провезення ручної поклажі для всіх авіакомпаній встановило Національне управління цивільного транспорту (ENAC), повідомляє La Repubblica.

Користуватися багажними полицями тепер не можна з «міркувань безпеки». Це означає, що пасажирам навіть на міжконтинентальних рейсах доведеться здавати майже всі речі в багаж.

Ініціатор новації — міністерство охорони здоров’я. Заборону на провезення в салоні великого багажу чиновники затвердили ще 11 червня, але тільки зараз визначилися з його габаритами.

Крім того, всі пасажири повинні пройти термометрію (допустима температура — до 37,5°C), а також заповнити спеціальну декларацію. У ній потрібно підтвердити відсутність «тісних контактів з людьми з коронавірусом протягом останніх двох днів».

У разі виявлення захворювання протягом 8 днів після польоту турист повинен залишити свої контакти і при необхідності надати контакти інших осіб, з якими він спілкувався.