Закон і Бізнес


Кіпр не гумовий!

Віртуальним студентам і подружжям перекриють лазівки


Влада Кіпру збирається виявляти шлюби, що укладаються не з любові, а з розрахунку.

№26 (1480) 27.06—03.07.2020
3404

Влада Кіпру заявила, що не може прийняти всіх охочих потрапити в цю країну. Більше того, вона має намір посилити імміграційну політику і політику надання притулку.


«Республіка Кіпр не може прийняти, розмістити і управляти сьогоднішньою кількістю мігрантів. Наші ресурси і можливості не є невичерпними», — заявив міністр внутрішніх справ Нікос Нуріс.

У період з 2008 до 2013 року було подано 14,44 тис. заяв про надання притулку. А за наступні 5 років кількість новоприбулих на Кіпр досягла 34 тис. осіб, майже стільки ж, скільки населення міста Пафос.

Одним із засобів є вступ у вищі навчальні заклади. За три попередні роки 3214 таких студентів звернулися з проханням про надання притулку. «Ще 2239 уклали шлюби з громадянами ЄС, що класифікуються як фіктивні», — сказав міністр.

Влада розробила нові, суворіші умови і різко скоротила «вікна» в системі для отримання притулку. Зокрема, почнеться боротьба з «віртуальними студентами». З наступного навчального року абітурієнтові доведеться підтвердити можливість оплати першого року навчання, а також написати заяву, що він не їде на Кіпр через небезпеку для його життя. Крім того, потрібно буде підтвердити гарне знання англійської мови і погодитися, що право на роботу буде обмежене.

Крім цього, підготовлено 3 законопроекти проти «віртуальних шлюбів». МВС вже проінформувало Європейську комісію, що заяви громадян з 21 країни вважатимуться необґрунтованими, якщо тільки заявник не доведе, що його життю загрожує небезпека.