Закон і Бізнес


Рятівні рішення


№26 (1480) 27.06—03.07.2020
7213

Завдяки двом ключовим рішенням, які прийняла Вища рада правосуддя, ситуацію в судах у період карантину вдалося втримати. На цьому наголосив голова ВРП Андрій Овсієнко.


Під час круглого столу «Потреби судових інституцій України у зв’язку пандемією СOVID-19 та потенційна допомога з боку USAID» він зауважив, що жоден суд не припинив роботи. Так само як не припиняли роботи й установи системи правосуддя, органи суддівського врядування та самоврядування.

Як повідомляє прес-служба Ради, А.Овсієнко відзначив, що суди мали певні труднощі з фінансуванням. Зокрема, на початок карантину не було достатньої забезпеченості як коштами, так і засобами індивідуального захисту. «Відомі випадки, коли судді змушені були закуповувати засоби індивідуального захисту за власні кошти. На жаль, такі випадки не поодинокі», — зазначив А.Овсієнко.

Та завдяки зверненням до Верховної Ради та Уряду щодо збільшення видатків та можливості проведення судових засідань, а також рішенню ВРП, що стосувалося можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку, ситуацію вдалося втримати, повідомив голова цього органу.