Закон і Бізнес


Як часто потрібно замінювати свічки запалювання?


21.06.2020 17:10
5589

Хоча двигун вашого автомобіля працює на бензині, він потребує також і електроенергії. Свічка запалювання запускає двигун, а тому є необхідним елементом транспортного засобу. Як і всі інші запчастини до авто, свічки з часом зношуються і потребують заміни. Знайти нові чи вживані компоненти до найрізноманітніших моделей авто ви можете на сайті Avtopro.ua. Купувати тут вигідно і надійно. Однак головне питання полягає в тому, як часто потрібно встановлювати нові свічки?


Фактори, які впливають на частоту заміни

Якщо ви подивитесь на інструкцію до автомобіля, то, швидше за все, побачите рекомендацію щодо заміни свічок запалювання приблизно кожні 50 000 км пробігу. Однак фактичні терміни будуть залежати від умов експлуатації транспортного засобу та характеристик самих деталей:

Ознаки пошкодження свічки

Якщо ви підозрюєте, що свічка запалювання працює погано, зверніть увагу та такі типові ознаки проблем:

Якщо будь-який елемент автомобіля працює погано, увагу в першу чергу потрібно звернути на свічки запалювання. Наприклад, якщо вони зношені, це може вказувати на перегрів двигуна.

Навіщо потрібна заміна?

Свічки запалювання мають вирішальне значення для ефективності роботи автомобіля. Продовжуючи їздити зі зношеними деталями, ви ризикуєте серйозно зіпсувати двигун. В такому випадку витрати на ремонт будуть значно більшими. Надмірне використання палива – ще одна проблема. Витрати зростатимуть, тому вчасне реагування на проблему є головною умовою економії.

Навіть якщо все працює нормально, варто виконувати рекомендації виробника транспортного засобу. Проводьте планову заміну свічок запалювання, аби уникнути проблем, а не вирішувати їх згодом.

PROMOTED