Закон і Бізнес


Санкції за підозри


№23-24 (1477-1478) 13.06—19.06.2020
3418

Міністерство юстиції США почало розслідування про фінансову корупцію в Міжнародному кримінальному суді. Зокрема, мова йде про зловживання на найвищих рівнях офісу прокурора МКС.


Про це заявив генпрокурор країни Вільям Барр. За його словами, інформація ставить під сумнів розслідування Суду, зокрема стосовно американських військових.

А президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти осіб, причетних до розслідування, яке МКС веде відносно американських військових та інших службовців. Наголошено, що «будь-яка спроба МКС розслідувати, арештовувати, затримувати або судити будь-якого службовця США… становить незвичайну й екстраординарну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів».

Згідно з указом активи осіб, причетних до подібних судових процесів, заблокують на території США. У документі уточнюється, що мова йде як про фізичних, так і юридичних осіб, а під американськими службовцями слід розуміти не тільки колишніх і нинішніх військових, а й чиновників, а також будь-яких людей, які працювали або працюють «від імені уряду США».