Закон і Бізнес


Суддю з Рівненщини відсторонили від посади через підозру в корупції


10.06.2020 12:32
2861

Суддя Володимирецького районного суду Рівненської області Леонід Закревський відсторонений від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.


Як повідомили «ЗіБ» в ВРП, 20 лютого 2020 року Л.Закревському вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною другою статті 369Кримінального кодексу України.

Суддя Л.Закревський підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища та в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

До Л.Закревського  ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, але пізніше  цілодобовий домашній арешт було замінено на домашній арешт в нічний час доби (з 20:00 до 07:00) на строк до 27 липня 2020 року.

Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника генпрокурора задовольнити і тимчасово, до 9 серпня 2020 року, відсторонити суддю Володимирецького районного суду Рівненської області Л.Закревського від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Закон і Бізнес