Закон і Бізнес


Адвокатам-медіаторам неповнолітніх визначили умови оплати праці


09.06.2020 15:04
3428

Врегульовано оплату праці адвокатів, залучених до Програми відновлення для неповнолітніх, підозрюваних у злочинах.


Відповідна постанова від 03.06.2020 № 445 «Деякі питання надання послуг посередництва (медіації) адвокатами, включеними до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» опублікована на сайті уряду, передає «ЗіБ».

Зазначена постанова врегульовує питання оплати послуг адвокатів, що залучаються центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги як посередники із числа адвокатів, включених до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, що пройшли навчання з реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину.

Оплата послуг адвокатів-медіаторів за рахунок бюджетних коштів здійснюється центрами в розмірі 5 відсотків місячного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, за годину підготовки та проведення медіації, у тому числі спілкування з підозрюваним та потерпілим.

Підставою для оплати послуг є доручення центру для проведення медіації, акт про надання послуг та/або надання документів, що підтверджують надання послуг.

Закон і Бізнес