Закон і Бізнес


Доступ до мистецтва

Відвідувачів Пізанської вежі забезпечать датчиками відстані


Охочих піднятися на Пізанську вежу завжди вистачало, хоч і не кожен може здолати майже 250 мармурових сходинок.

№22 (1476) 06.06—12.06.2020
3128

В Італії відкрито доступ до основних визначних пам’яток країни. Правда, поки що діють певні обмеження на пересування, тому доступ до мистецтва дістануть тільки місцеві жителі.


Як повідомляє The Guardian, з 1 червня доступний для відвідин Колізей. Крім самого амфітеатру, можна відвідати Римський форум і Палатинський пагорб, що становлять археологічний парк Колізею.

Запрацювали музеї Ватикану, зокрема Сикстинська капела. Також відкривається для відвідувачів головна виставка, присвячена 500-річчю з дня смерті художника епохи Відродження Рафаеля.

Також відкрилася галерея Уффіці у Флоренції і можна піднятися на знамениту Пізанську вежу, а ще раніше стали пускати туристів в археологічний комплекс Помпеї поблизу Неаполя.

Квитки в Колізей продаються тільки онлайн, щоб уникнути скупчення відвідувачів біля кас.

Пропускати для огляду визначних пам’яток будуть обмеженими групами: у Колізей — не більш як 14 осіб, на Пізанську вежу — до 15.

Для екскурсантів передбачені суворі заходи санітарної безпеки — маски і рукавички обов’язкові. Крім того, перед входом на Пізанську вежу гостям прикріплюватимуть спеціальні електронні пристрої на кшталт автомобільних парктроників — вони дають попереджувальний сигнал, якщо люди наближаються одне до одного менш ніж на метр.