Закон і Бізнес


Крути педалі правильно


№22 (1476) 06.06—12.06.2020
3034

У Німеччині посилили покарання для тих, хто не дотримується правил руху на велодоріжках і тротуарах. Це торкнеться як велосипедистів, так і водіїв автомобілів.


Як зазначила влада, цього літа завдяки рекомендаціям дотримуватися соціальної дистанції більше людей пересядуть з громадського транспорту на особистий, зокрема на велосипеди. Тому вирішила попередити можливі порушення на дорогах.

Велосипедистам тепер загрожує штраф за їзду по велодоріжці в неправильний бік у розмірі €55. Також доведеться розщедритися, якщо заїхати на тротуар, призначений для пішоходів. Штраф за це порушення підняли з €15 до 25—35 залежно від того, перешкодив комусь велосипедист чи ні.

Для водіїв автомобілів увели повну заборону на зупинку на велодоріжках (раніше можна було зупинятися максимум на 3 хв.), штраф — від €55 до 100. Такий же штраф доведеться заплатити за парковку на тротуарах. А щоб обігнати велосипедиста, водій повинен зберегти відстань мінімум 1,5 м в місті і 2 м на дорозі поза міською межею (раніше потрібно було залишити «достатню» відстань для обгону без уточнень).

Крім цього, посилення правил дорожнього руху у Німеччині торкнулося водіїв, які перевищують швидкісний ліміт.