Закон і Бізнес


Дефіцит по-волинськи


№22 (1476) 06.06—12.06.2020
410306

Ситуація з надбавками та преміями для працівників апарату так і не зрушила з місця. Принаймні в Луцькому міськрайонному суді Волинської області.


Як стверджується в листі, що надійшов до редакції «ЗіБ», працівники установи не отримують ані копійки стимулюючих виплат із січня цього року. «Складається враження, що дефіцит фонду оплати праці відчувають лише працівники апарату судів Волинської області», — зазначається у зверненні. Хоча з огляду на дані в місцевому теруправлінні Державної судової адміністрації таких проблем немає.

Тим більше що місяць тому Рада суддів розглядала це питання та доручила ДСАУ «здійснити вирівнювання річного фонду оплату праці», зокрема за рахунок економії на суддівських винагородах через їх обмеження. Проте чи то економії не відбулося, чи-то на Волині якісь інші причини для дискримінації, як вважають працівники апарату.

Тож вони звернулися до Вищої ради правосуддя та РСУ, аби ті на найближчих засіданнях розглянули «питання нерівномірного та непропорційного розподілу коштів для преміювання та стимулюючих виплат».

До речі, в порядку денному засідання РСУ, що заплановане на 5 червня, є питання про критичний стан з відправлення правосуддя. Але проблема нерівності в оплаті працівників апарату окремо не розглядатиметься.