Закон і Бізнес


Родич і двоє братів


№22 (1476) 06.06—12.06.2020
3933

Феміда не побачила ознак бездіяльності прокурорів, але скаржник мав іншу думку. Донести своє ставлення до роботи слідчого органу чоловік вирішив за допомогою погроз.


Олександр Яцина з Новоушицького районного суду Хмельницької області розглядав скаргу на бездіяльність слідчого та прокурора й не побачив підстав для її задоволення. Проте громадянина така ситуація не влаштовувала, і він вирішив добитися бажаного іншим шляхом.

Наступного дня після розгляду скарги законник отримав заяву, в якій чоловік вимагав узяти до уваги його зауваження. Також просив унести до ухвали доповнення з метою усунення її неповноти. Щоб додатково мотивувати О.Яцину до дій, заявник повідомив, що за суддею уважно стежать двоє його братів і ще один родич, які стали жертвами злочинних дій.

Такі погрози законник уважає втручанням у правосуддя та тиском на нього з метою добитися необхідного результату. Тож О.Яцина звернувся до Вищої ради правосуддя з відповідною заявою (№2544/0/6-20). Він просить ужити заходів, щоб забезпечити його незалежність. Аби довести втручання у свою роботу, чоловік надіслав копію заяви громадянина та копію власної ухвали.