Закон і Бізнес


Півроку без штрафів


№22 (1476) 06.06—12.06.2020
4467

Карантин уже став використовуватися в якості приводу для різноманітних послаблень та отримання певних пільг. У цей список намагаються вписати ще й автовласників «євроблях».


Проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування» (№3542) передбачає чергові поступки.

Зокрема, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності цим законом не притягати водіїв до відповідальність за керування таким транспортним засобом. Навіть якщо він використовується для підприємницької діяльності або переданий у користування іншій особі.

Одночасно пропонується встановити мораторій на стягнення за виконавчими провадженнями, відкритими на підставі постанов про притягнення таких водіїв до адмінвідповідальності, що визначена ч.8 ст.121 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Нардеп вважає, що це «створить правові передумови для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, ввезених раніше на митну територію України».