Закон і Бізнес


Розлучення по-суддівськи


№22 (1476) 06.06—12.06.2020
5366

Відкривши справу за позовною заявою, служитель Феміди й гадки не мав, що відповідач забажає представляти його колишню дружину у справі, в якій він сам є стороною, та ще й повідомить громадськості його адресу у своєму блозі.


Ігор Качур з Окружного адміністративного суду м.Києва відкрив провадження за позовною заявою представника Дніпропетровського окружного адміністративного суду проти громадської ради доброчесності. Остання дійшла висновку, що той не відповідає займаній посаді за критеріями доброчесності та етики.

ГРД не подала заперечень на позов, не стала спростовувати жодного з тверджень і не побажала користуватися наданими їй процесуальними правами. Проте члени ради вирішили дати відсіч не позивачеві, а судді, який відкрив провадження.

І.Качур є стороною в іншій справі й судиться зі своєю колишньою дружиною. Тож один із членів ГРД, який приймав рішення про невідповідність дніпропетровського законника займаній посаді, прийшов на засідання та представився безоплатним представником колишньої дружини І.Качура. Він заявив, що скерував низку запитів щодо особистого життя чоловіка та його малолітньої дитини, а також власності.

Крім бажання допомогти жінці, адвокат ще й зробив суддю героєм власного допису у відеоблогу, розповівши, де проживає І.Качур зі своєю донькою. На підтвердження власних слів надав відповідь на адвокатський запит до відділу ДАБІ.

І.Качур звернувся до Вищої ради правосуддя (№2575/0/6-20) та Генеральної прокуратури по захист від безцеремонного адвоката, котрий був членом ГРД. На думку судді, така особа не може бути адвокатом його колишньої, адже тут наявний конфлікт інтересів. Також усе це свідчить про втручання в діяльність і тиск на правосуддя.