Закон і Бізнес


Обзавестися другом


№21 (1475) 30.05—05.06.2020
6290

Собака — друг людини. А у важкі часи люди особливо потребують надійних і вірних друзів. У останні тижні в Німеччині спостерігається величезне зростання попиту на цуценят.


Зокрема, багато хто з тих, хто давно збирався завести собаку, працюючи у віддаленому режимі, вважає нинішній момент особливо відповідним, оскільки майже весь час перебуває вдома. Тим паче що перші 6 тижнів після передання господарям — дуже важливий і відповідальний період, коли непосидючі чотирилапі вихованці потребують постійної уваги і нагляду.

Як повідомляє агентство DPA з посиланням на Федеральне об’єднання собаківників Німеччини, особливою популярними є лабрадори і золотисті ретривери. В деяких випадках списки тих, хто хоче цуцика, на кожен виводок налічують сотні осіб. Проте і щенят багатьох інших порід розкуповують ще до появи на світ.

Зростання попиту на цуценят у Німеччині частково також пояснюється карантинними заходами на кордонах. Як наслідок, зараз у ФРН стали привозити контрабандою менше щенят з країн Східної Європи, якими торгують тут нелегально.