Закон і Бізнес


Битва за шезлонг

Експерти пророкують конфлікти через місця на пляжі


Наприклад, на пляжі Сілгар на північному заході Іспанії кожному відпочивальнику нададуть по 9 м2 піску.

№21 (1475) 30.05—05.06.2020
4944

До всіх обмежень і незручностей, пов᾽язаних з пандемією, туристів цього літа очікує ще одна неприємність. За прогнозами британських туроператорів, на них чекає справжня битва за місце під сонцем.


Для тих, хто відпочивав у готелях з власними басейнами і пляжами, часто головною турботою було вранці «зарезервувати» рушниками кращі місця на лежаках біля води. Але готельєри на популярних курортних напрямках змінили правила користування шезлонгами, що може призвести до божевільної тисняви після сніданку, пише Mirror.

Так, лежаки будуть розміщувати згідно з правилами соціальної дистанції через 1,5—2 м, відповідно, їх кількість скоротиться. При цьому займати їх вранці, щоб потім користуватися весь день, буде заборонено.

Також у деяких готелях співробітники можуть прикувати лежаки ланцюгами до місця розміщення, щоб відпочивальники не могли їх пересувати на свій розсуд. Після кожного туриста шезлонг буде оброблятися.

Більше того, в багатьох готелях гостям запропонують забронювати просторі шезлонги заздалегідь, але — за додаткову плату. Щоправда, така послуга існувала і раніше.

У деяких країнах планують поділити пляжі на сектори, щоб відокремити групи відпочивальників. Як наслідок, кількість місць на пляжі зі зручностями може скоротитися на 90%.