Закон і Бізнес


Сміття, яке ллється


№21 (1475) 30.05—05.06.2020
5458

Анонімний дописувач надіслав повідомлення, а в ньому — посилання на статтю. Автор останньої стверджував, що суддя взяв хабар за призначення запобіжного заходу в кримінальному провадженні.


Юліан Кравець із Одеського апеляційного суду на свій номер телефону отримав повідомлення. Йому подякували за творчість журналіста, що розміщує свої дописи на одному із сайтів, та за «сміття, яке ллється» завдяки законнику.

Зайшовши на вказаний автором сайт, служитель Феміди довідався, що взяв хабар за застосування заходів забезпечення кримінального провадження щодо особи.

Ю.Кравець проаналізував справи, які розглядав, і зрозумів, що йдеться про апеляційну скаргу на ухвалу про домашній арешт. Цей запобіжний захід колегія суддів вирішила залишити без змін. Жодної іншої справи, яка стосувалась би названої особи, чоловік не розглядав.

Законник звернувся до Вищої ради правосуддя з повідомленням про інцидент (№2482/0/6-20). Статтю в Інтернеті Ю.Кравець уважає тиском на суд, а також просить провести перевірку за викладеними фактами. Служитель Феміди надіслав скриншот із мобільного телефону та копії прийнятих ухвал стосовно особи, яку згадують у статті.