Закон і Бізнес


Консолідація зусиль


№21 (1475) 30.05—05.06.2020
3385

Юридична фірма GOLAW та видання KyivPost провели онлайн-cемінар на тему «Корпоративна реструктуризація в Україні: консолідація та ліквідація».


«Одним зі способів мінімізації впливу глобальної рецесії на операційний бізнес може стати перегляд корпоративної структури компанії», — зауважив Максим Лебедєв, керівник практики корпоративного права та M&A. Корпоративна реструктуризація має позитивний ефект на неефективні бізнес-процеси, а також відкриває нові можливості для розвитку.

Керівник податкової практики Ірина Кальницька приділила увагу податковим питанням, що можуть виникати під час корпоративної реструктуризації. За її словами, податкові наслідки приєднання, безумовно, є досить привабливими для бізнесу: податкові зобов’язання з податку на прибуток, а також з ПДВ не виникають в учасників операції.

Спікер також зауважила, що ключовим аспектом у процесі ліквідації є податкова перевірка компанії, що обов’язково проводиться під час ліквідації. Спікер підкреслила, що до цієї процедури варто готуватися належним чином та завчасно провести свій податковий аудит. «Це дозволить компанії виявити всі помилки та можливі порушення до того, як їх знайдуть податківці, і, звісно, виправити їх вчасно», — зауважила І.Кальницька.