Закон і Бізнес


Матіос та його військові прокурори стали адвокатами


Матіос - дауншифтер? Головний військовий прокурор став пересічним адвокатом.

27.05.2020 11:36
14826

Для багатьох людей карантин, запроваджений в Україні, став суттєвою перешкодою в реалізації власних професійних прагнень. Але для колишніх топ-чиновників Головної військової прокуратури ГПУ навпаки - відкрилися нові горизонти. Принаймні восьмеро прокурорів в один день стали адвокатами.


Як повідомляє «Закон і Бізнес», згідно з даними Єдиного реєстру адвокатів України, 15 травня 2020 року Рада адвокатів Волинської області видала свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю:

- Анатолію Матіосу (екс-заступник генпрокурора-головний військовий прокурор);

- Сергію Долгополову (екс-перший заступник Головного військового прокурора);

- Дмитру Борзих (екс-заступник Головного військового прокурора Генеральної прокуратури України);

- Ользі Миргородській (екс-заступник начальника управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України);

- Віталію Опанасенку (екс-заступник начальника відділу Головної військової прокуратури);

- Денису Мікуліну (екс-прокурор відділу Головної військової прокуратури);

- Андрію Філюку (екс-прокурор відділу Головної військової прокуратури);

- Кирилу Позняку (екс-прокурор спеціального відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України).

Новоспечених авдокатів, крім «обвинувального» військового минулого, об’єднує нова спільна робоча адреса у Луцьку та додаткова (крім В.Опанасенка та А.Філюка) – у Києві.

Цікавий нюанс: 28 листопада 2016 року А.Матіос під час виступу в ефірі одного з телеканалів побажав адвокату у справі Януковича «вмитися юшкою». Тоді Національна асоціація адвокатів України направила звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка. В ньому адвокати керуючись законами «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та «Про прокуратуру» просили провести перевірку викладених фактів, за наслідками якої вирішити питання про подальше перебування А.Матіоса на посаді заступника Генерального прокурора України. Колег підтримали також Асоціація адвокатів України та Асоціація правників України.

Закон і Бізнес