Закон і Бізнес


Нагороди за розум

Студенти, які володіють тонкощами відносин з контрагентами, отримали премії та шанс для успішної кар’єри


В.Загарія вручає диплом автору кращої конкурсної роботи А.Ізрайлу.

№6 (1096) 09.02—15.02.2013
ЮЛІЯ САХАРОВА
3299

І стипендіальний конкурс Ліги студентів Асоціації правників України з договірного права, що проводився за ініціативи та підтримки ЮФ «Спенсер і Кауфманн», дійшов фінальної стадії — визначено переможців. Кращі студенти, які опанували «стихію» договірних відносин, отримали можливість пройти стажування в одній із фірм — лідерів вітчизняного юридичного ринку.


Праця на совість

Як уже повідомляв «ЗіБ», конкурс стартував 5 листопада минулого року та тривав до 25 січня 2013-го. Протягом цього часу представниками студентської спільноти до експертної комісії було надіслано близько 45 конкурсних робіт, найбільша кількість з яких надійшла з Києва, Харкова та Одеси. Десятьох фіналістів — авторів найкращих робіт — запросили до столиці на церемонію нагородження.

Відкриваючи урочистий захід, керуючий партнер ЮФ «Спенсер і Кауфманн» Валентин Загарія відзначив: «Це перший в історії фірми стипендіальний конкурс. Це наш дебют». За його словами, із темою конкурсу організатори вагались досить довго, однак, зважаючи, що наразі договірне право є домінуючим, було обрано саме цю практику.

У свою чергу партнер юрфірми Юрій Петренко поділився з аудиторією побоюваннями експертної комісії щодо належного рівня якості робіт конкурсантів, зокрема, можливого «запозичення» інформації зі світової мережі. Втім, перестороги виявилися марними. «Теоретичний підхід до виконання завдань був настільки цікавий, що деякі роботи ми перечитували по кілька разів, — зауважив Ю.Петренко й додав: — Якщо працюєте, то працюйте на совість!»

Трохи лірики…

Долю конкурсантів визначала експертна комісія, до складу якої увійшли партнери ЮФ «Спенсер і Кауфманн» Ю.Петренко, Руслан Шевчук, Тетяна Данільцева та Олександра Федотова.

За словами В.Загарія, стосовно фіналістів, конкурсантів та переможців змагання серед членів комісії велися палкі дискусії. Переможцем та володарем грошового заохочення у сумі 5000 грн. став студент КНУ ім. Т.Шевченка Андрій Ізрайло. Друге місце й 3000 грн. здобув Андрій Гвоздецький, який навчається в тому самому виші. Третє місце та грошовий приз у розмірі 2000 грн. отримала студентка НУ «Києво-Могилянська академія» Тетяна Михайленко.

Переможець конкурсу А.Ізрайло вбачає секрет власного успіху в тому, що у свою роботу він додав трохи лірики.

Не лише матеріальне заохочення потішило переможців — володарі трьох призових місць отримали змогу пройти стажування у ЮФ «Спенсер і Кауфманн». Не залишилась поза увагою організаторів змагання й решта фіналістів конкурсу — їх було нагороджено почесними дипломами.

В.Загарія висловив сподівання, що лідери юридичного ринку підтримають ініціативу проведення аналогічних змагань і кількість останніх у перспективі буде зростати.

Нагадаємо, стипендіальний конкурс проводився з метою професійного розвитку студентської спільноти та заохочення останньої до здійснення досліджень у сфері договірного права.

У змаганні взяли участь студенти, які навчаються на юридичних факультетах вищих навчальних закладів ІІІ—IV рівнів акредитації незалежно від форми власності та підпорядкування. До того ж участь у конкурсі не залежала від рівня академічної успішності студента чи наявності рекомендацій деканату.