Закон і Бізнес


Портнов подав позов проти екс-міністра освіти

за неправдиве звинувачення у плагіаті


.

23.05.2020 14:06
12337

Адвокат Андрій Портнов звинуватив у брехні соратників Петра Порошенка і Арсенія Яценюка. Останні заявляли, що в докторській дисертації юриста є плагіат. За це твердження Портнов подав проти них позов.


Подробиці він написав у своєму телеграм-каналі, повідомляє Страна.UA.

За словами адвоката, донос про нібито плагіат в докторській дисертації Портнова одинадцятирічної давності написало "Радіо Свобода". На його основі виніс рішення голова комісії з етики Сергій Квіт - колишній член фракції "Блок Петра Порошенка" і міністр освіти в уряді Яценюка.

Портнов опублікував науково-правовий експертний висновок стосовно дисертації, підписаний вченим Національної академії правових наук України. У висновку сказано, що підозри в плагіаті - брехня, наукова робота містить всі посилання на джерела, а академічного плагіату в роботі немає.

Крім того, Портнов подав проти комісії позов до Окружного адмінсуду Києва. За його словами, мета подачі - "встановити протиправність дій чиновників, закошмарити їх в кримінальному процесі та з кожного стягнути збитки".

Також адвокат повідомив, що увійшов ще в один судовий процес - про визнання незаконним обрання голови комісії Квіта. Портнов хоче домогтися його звільнення. Крім того, паралельно готується серія юридичних заходів щодо позбавлення Квіта його наукових ступенів. Як з'ясував Портнов, той порушував різні наукові процедури.