Закон і Бізнес


Затримано приватного виконавця за підозрою у хабарі у розмірі 5 тис. долларів


22.05.2020 09:54
4789

У Києві правоохоронці затримали приватного виконавця за підозрою в переданні 5 тис доларів хабара керівнику держпідприємства.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з СБУ в межах розслідування кримінального провадження затримано приватного виконавця під час надання неправомірної вигоди заступнику директора одного із державних підприємств, що входять до сфери управління Державного агентства резерву України (ст. 369 КК України).

За даними слідства, приватний виконавець, користуючись тим, що стосовно підприємства розпочато виконавче провадження у зв’язку з несплатою деяких платежів, спланував реалізувати державний майновий комплекс на електронних торгах. При цьому, відчуження таких об’єктів заборонено законом.

За сприяння у відчуженні майна вказаного підприємства виконавець запропонував заступнику керівника держпідприємства 10 тис доларів США неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали приватного виконавця у м. Києві під час передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тис доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Слідчі дії тривають.

Закон і Бізнес