Закон і Бізнес


На одного суддю відкрили дисциплінарну справу та на трьох наклали стягнення


21.05.2020 15:53
3821

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила справу на суддю з Черкащини та притягнула до відповідальності ще трьох суддів.


Відповідне рішення Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла на засіданні 20 травня, передає «Закон і Бізнес».

Так, Дисциплінарна палата ВРП ухвалила відкрити справу за скаргою Прокуратури Черкаської області стосовно судді Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області Людмили Середи.

Також було прийнято рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддю Волноваського районного суду Донецької області Наталію Писанець  та суддю Нововодолазького районного суду Харківської області Світлану Мащенко. Вирішено застосувати до вказаних суддів дисциплінарне стягнення у виді попередження.

Ще вирішено притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Херсонського міського суду Херсонської області Оксану Кузьміну та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у виді догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця.

Окрім цього, ДП ВРП відмовила у відкритті дисциплінарних справ за 65 скаргами.

Закон і Бізнес