Закон і Бізнес


5 канал відрікся від сюжету про намісника Лаври та коронавірус


Для збільшення натисність на зображення.

21.05.2020 09:18
3615

Виявляється, П'ятий канал не випускав в ефір 21 квітня матеріал «Коронавірус в Україні: Як Києво-Печерська Лавра стала інфекційної бомбою», який до сьогодні знаходиться на їхньому сайті.


Це випливає з відповіді підприємства з іноземними інвестиціями у формі ТОВ «Телерадіокомпанія НБМ», яке веде телевізійне мовлення під вихідними даними (логотипом) «5», на адвокатський запит Олени Ісаєвської, передає «Закон і Бізнес».

Адвокат представляє намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, який звернувся із позовом до Печерського районного суду м.Києва проти «5 каналу» у зв'язку з поширенням неправдивої інформації про нібито заклики приходити віруючим в храм в період загострення коронавирусу в Україні.

«Ми викрили П'ятий канал в тому, що вони показали архівні кадри звернення Митрополита Павла до віруючих, опубліковані Митрополитом ще за півтора місяці до випуску сюжету, - повідомила О.Ісаєвська. - Ми звернулися до суду з вимогою до П'ятого каналу негайно спростувати брехню, і ось днями, отримали відповідь від П'ятого каналу, що вони нібито не показували такий сюжет, хоча його всі бачили за посиланням вище».

«У відкритому судовому процесі ми доведемо цю очевидну брехню, яка наведена в сюжеті, і змусимо П'ятий канал її спростувати», - резюмувала представник намісника Лаври.

Офіційне звернення Митрополита Павла до віруючих було оприлюднене 13 березня 2020 року.

Закон і Бізнес