Закон і Бізнес


Мандрівне нещастя


№20 (1474) 23.05—29.05.2020
6535

На суддів Полтавщини чатує прокляття. Щойно до установи надходить скарга однієї особи, як у двері стукає нещастя. Адже слідом за нею прийдуть звернення до слідчих органів.


До Автозаводського районного суду м.Кременчука надійшла скарга. Суддя Діна Андрієць відкрила провадження та призначила розгляд у межах передбачених строків. Однак розглянути не встигла, адже через два дні скаржник заявив їй відвід, аргументуючи своє бажання тим, що за день до того, як вона відкрила провадження, він поскаржився на неї до Державного бюро розслідувань. Адже, на його думку, законниця… відмовилася відкривати провадження за його скаргою. Також до свого відводу чоловік долучив рішення про задоволення самовідводів суддів трьох інших судів області, які також мали нещастя розглядати скаргу.

Д.Андрієць вважає, що сам скаржник не хоче, щоб його скаргу розглянули. Адже він написав її вперше наприкінці серпня минулого року. Відтоді вона мандрує районними судами Полтавської області, адже скаржник безнастанно пише відводи всім, хто береться її розглянути.

Д.Андрієць не побачила іншого виходу, як звернутися до Вищої ради правосуддя через проблемного скаржника (№2310/0/6-20). Суддя вважає, що все, чого прагне досягти цей чоловік, — це завадити Феміді виконувати свою роботу, і сподівається, що ВРП допоможе приборкати ошалілого скаржника.